maandag 18 juni 2007

Het draait om de juiste overtuigingen en het durven nemen van risico

Het draait om de juiste overtuigingen en het durven nemen van risico

Ondergaan vrouwen het met afgrijzen wanneer een man hun aanspreekt - of vinden ze het stiekem toch wel een beetje leuk? Het antwoordt hangt sterk af hoe de man in kwestie hierover denkt.

Ben jij het soort man die bang is voor vrouwen? Bang dat vrouwen je zullen uitlachen of zelfs gillend wegrennen wanneer jij ze op straat aanspreekt? Sta je doodsangsten uit en begin je te sputteren wanneer je een leuke vrouw op straat een compliment wilt geven? Geloof je dat zij jou afstotelijk of eng vinden? Geloof je dat het abnormaal is om een leuke vrouw aan te spreken?

Of... geloof je dat de meeste vrouwen het fantastisch vinden? In dat geval, succes verzekerd!

Vrouwen haten het als een man hun zomaar aanspreekt.

En terecht. Noem ze maar op: Fluitende bouwvakkers, groepjes jongelui met vunzige opmerkingen, vieze oude kerels met een geile blik, dronken mannen die te handtastelijk worden en onzekere watjes die er maar wat omheen draaien. En de ouwbollige openingszinnen zoals de klassiekers 'ken ik jou niet ergens van?' en 'kom je hier wel eens vaker?' heeft iedere vrouw al te vaak gehoord. Allemaal situaties en opmerkingen waar vrouwen niet om vragen.

Maar waarom proberen vrouwen zich dan mooier te maken met zaken zoals make-up, uitdagende kleding, dure kapsels, botox en plastische chirurgie? Ze verhogen hiermee immers de kans om aangesproken te worden.

Dus waarom gedragen vrouwen zich uitdagend, lonken ze naar mannen en steken ze dolken in elkaars rug om die ene man voor zich te kunnen winnen?

Er bestaat een theorie hierover die zegt dat vrouwen dit doen vanwege andere vrouwen, dat dit gedrag voortkomt uit afgunst en jaloezie. Van nature zijn de meeste vrouwen onzeker over hun uiterlijk waardoor vrouwen zich altijd meten met andere vrouwen. Deze theorie klinkt aannemelijk en er zit zeker een kern van waarheid in. Maar dit is niet het hele verhaal. De onderliggende reden hiervoor is de man; een vrouw wil namelijk ook wel eens wat.

Welke rol speelt hij in dit alles? De man ziet elke dag leuke vrouwen om zich heen en dit laat hem zeker niet onberoerd. Zijn instinct verteld hem dat hij moet jagen om seks te krijgen. Na wat getwijfel besluit hij het risico toch te nemen. Maar de angst slaat plots toe en hij begint te geloven dat het wel eens flink mis kan gaan. Zijn houding wordt bibberig en onhandig en de man begint met elke volgende minuut meer te lijken op Mr. Bean die flink op LSD loopt te trippen. Je ziet hem denken 'Ze vind me vast eng en gaat mij vast afwijzen. En wat moet ik zeggen? Hoe moet ik me gedragen?' Het begint nu allemaal wat onaangenaam en pijnlijk voor hem te worden. De vrouw werpt een blik op hem en besluit toch maar even een blokje om te lopen.

Wat de man in kwestie met dit gedrag communiceert is voor een vrouw gewoonweg eng. Zijn lichaamstaal, zijn houding is als die van een creep en daar houden vrouwen niet van. Het geeft hun een ongemakkelijk gevoel en ze kunnen hier niets mee.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die zeker van zichzelf zijn, die leiding durven te nemen en zeker niet bang zijn voor vrouwen. Ook al zullen vrouwen het niet snel toegeven, dit zijn de mannen door wie vrouwen wel aangesproken willen worden.

Het draait dus om de juiste OVERTUIGINGEN en het durven nemen van RISICO.

Geloof als man dat jij de PRIJS bent en neem gewoon het risico. Jouw succes als man hangt vervolgens sterk af van hoe jij over jezelf denkt.

Experimenteer en neem afwijzingen niet persoonlijk op. Soms hebben ze al een vriendje, is hun hele dag gewoon kut, of staat hun hoofd er gewoon niet na. Een afwijzing als resultaat. Nou en? Je hebt in ieder geval laten zien dat je durft.

HotDoc

--
Dating Doctors v.o.f.
"Vrouwen all-the-way versieren binnen 4 uur"

W: http://www.datingdoctors.nl/
E: info AT datingdoctors PUNT nl
T: +31(0)647135790 (klantenservice)

1 opmerking:

Henk Bovekerk zei

Make-up wordt gedragen omdat vrouwen enorm competitief zijn. Je zou The Red Queen van Matt Ridley eens moeten lezen. Lees ook meteen Nederlandse literatuur om je taalgebruik te verbeteren.

Post eens een paar echte verhalen om je neergepende karakter geloofwaardiger over te laten komen.

hb.