maandag 31 maart 2008

Vijf tips om een eerste afspraakje goed te laten verlopen

Hygiëne boven alles. Een slecht ruikende adem is een afknapper voor de meesten.
Ook lichaamsgeurtjes zijn te vermijden!
Gesloten lichaamstaal is een afknapper.
Iedereen weet hoe belangrijk de eerste indruk is. Behalve bepalend voor het beeld dat van je gevormd wordt, kan je zo'n indruk ook maar één keer maken. Nodeloos te zeggen dat die eerste indruk zo goed als mogelijk moet zijn. Hier enkele tips om je eerste afspraakje zo vlot en voordelig mogelijk te laten verlopen.

1) Lichaamshygiëne. Zowel een stinkende adem als een doordringende lichaamsgeur zijn afknappers. Ook slecht verzorgde tanden of gelige tanden, beïnvloeden het beeld negatief. Lichaamshygiëne is belangrijker dan een net kapsel of mooie kleren.

2) Zelfvertrouwen. Verlegenheid of besluiteloosheid doen het niet goed op de radar. Zelfvertrouwen wordt wereldwijd als een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten beschouwd. De beste manier om dit over te dragen? Lichaamstaal! Recht je rug en schouders, kijk mensen in de ogen en sta niet in een hoekje.

3) Beweeg die handen en lach. Gesticuleren tijdens het praten is géén boosdoener, zeker niet als het vergezeld wordt door een lach. Lachen is de beste manier om op een positieve manier contact te leggen met mensen. Op voorwaarde dat je tanden in orde zijn natuurlijk.

4) Vermijd 'gesloten' lichaamstaal, zoals gekruiste armen en opgetrokken benen. Het geeft een defensieve en onbenaderbare indruk. Bij 'open' lichaamstaal geef je een ontspannen en losse indruk. In plaats van je armen te vouwen, kan je ze losjes op de tafel leggen.

5) Wees een spiegel. Het gedrag van de ander imiteren, gebeurt spontaan maar het kan geen kwaad er op te letten. Mensen die zich op hetzelfde niveau bevinden, en zich gelijk gedragen, worden aantrekkelijker bevonden. Eén opmerking: spiegel het gedrag niet onmiddellijk, maar wacht 30 tot 60 seconden. Anders valt het op!

Geen opmerkingen: