maandag 31 maart 2008

Mannen durven vrouwen geen complimenten geven

"Jouw bijdrage is belangrijk voor ons bedrijf."
Mannen zijn té politiek correct om vrouwen complimentjes te geven. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in de Britse krant The Daily Mirror. Ook vrouwen gaan niet vrijuit: zij worden er van beschuldigd te moeilijk complimenten te aanvaarden.

Vrouwen zoeken altijd naar achterliggende motieven en vinden het zelfs niet aangenaam wanneer iemand, uitgezonderd van hun partner, hen een compliment geeft, zo klinkt het streng. En dat terwijl 9 op 10 vrouwen graag een compliment krijgt. Volgens experten krijgt een vrouw dagelijks best vijf complimenten. Uit de studie blijkt dat slechts 16 procent van de vrouw zoveel geluk heeft.

Borst en kont
"De vrees dat een man iets verkeerds zou zeggen, weerhoudt hem om een compliment te geven", aldus een van de wetenschappers. "Daarom raden we mannen aan om geen complimenten te geven over borsten, kont en benen." Mannen, let ook op waarover je een compliment wil geven: probeer niet al te veel of enkel complimenten te geven over het uiterlijk van de vrouw. Haar werk- en thuisprestaties verdienen ook een bloemetje.

Bevorderend
"Iedereen heeft een druk leven en dus vergeten we wel eens om complimenten te geven. Jammer, want die complimenten zijn nodig in een relatie. Koppels die elkaar frequent complimentjes geven, tonen meer respect voor elkaar en het houdt de relatie levendig", besluit een van de onderzoeksters. (hln

Geen opmerkingen: