maandag 17 december 2007

James Blunt op veroveringstocht

December 14th, 2007 by Wouter

blunt.jpg

Seks, drugs en rock'n roll, het moet zowat het grootste cliché uit de muziekwereld zijn. En vooral het 'seks'-gedeelte intrigeert sommige zangers mateloos. Deze week raakte bekend dat ook de Britse zanger James Blunt wel meer dan een vrouw lust. In navolging van de Mick Jaggers en Julio en Enrique Iglesiassen van deze wereld, bouwt ook hij een mooie collectie veroveringen op.

   

Dat James Blunt op muzikaal vlak scoort mochten we - tot vervelens toe - zelf al ondervinden. Maar de zanger wil blijkbaar evenveel vrouwen versieren als platen verkopen. In zijn woonplaats, het Zwitserse Verbier, zou hij al honderden vrouwen versierd hebben. Dat stond althans in De Telegraaf.

 
Alternatieve merchandising

petra_nemcova_003.jpg

 

De souvenirwinkels in het Alpendorpje bedachten meteen een heel nieuwe soort merchandising. Je kan er namelijk T-shirts kopen met het opschrift "James Blunt took my virginity." Dat wordt ongetwijfeld een dikke hit bij de eindejaarsgeschenken.

Maar James Blunt scoort niet alleen bij onbekend vrouwelijk schoon. Hij sloeg eerder ook al mediageile stoeipoezen Paris Hilton en Lindsay Lohan aan de haak. En ook het Tsjechische supermodel Petra Nemcova behoort tot zijn benijdenswaardige trofeeënkast.

   

The godfather of womanizers

James Blunt is niet de enige muzikant die de een na de andere vrouw binnen doet. Stichtende voorbeelden zijn ongetwijfeld de Spaanse charmezanger Julio Iglesias en de Britse rocker Mick Jagger.

Julio Iglesias Jr was de zoon van een in Spanje al even vermaarde vrouwengek, de bekende vrouwenarts Julio Iglesias Sr. Hij leerde de kneepjes van het vak van papalief en maakte er gretig gebruik van tijdens zijn succesvolle zangcarrière. "Ik heb met meer dan duizend vrouwen de lakens gedeeld", zegt hij trots over zichzelf. Een boutade die maar weinig mannen kunnen herhalen. Hij heeft 'slechts' acht kinderen bij twee verschillende vrouwen, al zullen er hier en daar nog wel enkele onbekende vruchten van zijn soldaat rondlopen.

Ook zijn zoon Enrique Iglesias weet wel raad met de vrouwen. Hij wil een waardige opvolger zijn van het Iglesias-geslacht en vrouwen versieren is hem dan ook niet vreemd. Een relatie met Anna Kournikova is daar dan ook het exponent van. Iets waar 'de meest begeerlijke vrijgezel van 2005′ volgens People en Espagnol best trots op mag zijn. Vorige maand kwam Iglesias nog in het nieuws toen hij na zijn concert in Vorst Nationaal een 17-jarige fan meenam naar zijn hotelkamer. Stephanie Keysers had een meet en greet gewonnen en dat nam de Spaanse zanger nogal letterlijk.

   

mick-jagger.jpg

Rolling Stone
 
Ook Rolling Stone-frontman Mick Jagger is niet vies van de vrouwen. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft - voor zover geweten - zeven kinderen bij verschillende vrouwen. Zijn eerste vrouw Jerry Hall vergaf de rocker tientallen slippertjes die breed in de pers werden uitgesmeerd. Maar Mick Jagger muisde er uiteindelijk toch vanonder om met model Bianca Perez Morena de Macias te hertrouwen. Met haar heeft hij twee kinderen. Hoeveel slippertjes hij bij haar al maakte is niet bekend. Maar volgens velen is hij zeker en vast grote concurrentie voor Julio Iglesias.
 
 

Wouter Vanwijnsberghe

Geen opmerkingen: