dinsdag 8 mei 2007

Seks en oorlog

Seks en oorlog

Net op Dating Tour geweest, de reacties van de deelnemers zijn weer geweldig positief. De deelnemers waren ook erg leuk om mee te werken. Zo veel plezier brengt me op 1 of andere manier in een filosofische bui, en bracht me ook een besef?

Het besef dat liefde en agressiviteit dicht bij elkaar liggen. Een student op Virginia Tech moordde mensen uit. Eerder werd hij afgewezen en verguisd door zijn vrouwelijke medestudenten. Zette hij zijn ongebruikte seksuele energie om in niets onziende agressiviteit? Waren ook alle vliegtuigkapers op 9 september ongelukkig in de liefde? Waarom is de belofte van tientallen maagden in het paradijs na je dood blijkbaar zo aanlokkelijk?

Make love not war. Waarom heeft dat gezegde eigenlijk zón impact? Waarom pakt die hippie uitspraak je eigenlijk?

Misschien omdat seks en oorlog beide een stuk agressie herbergen. Misschien omdat ze beiden een ontlading van energie zijn. Misschien omdat rokende mensen zowel na de seks als na een moord graag een sigaretje opsteken. Ja, ja, ik heb het hier over het seksinstinct en het moordinstinct. De 2 bouwstenen van de Freudiaanse filosofie. Twee essentiële elementen in het menselijke bestaan. Het verlangen om een levend iets te vermoorden. Het verlangen om degene te zijn om de oorzaak van het begin en van het einde van een levend wezen te zijn.

Het verlangen om het besluitmechanisme te zijn om iemand's leven te beëindigen. Te doden. Het meest primitieve fundamentele instinct van het organisme die we de mens noemen.

Waarom? Willen we 1 van de belangrijke spelers in de evolutie worden? Horen we daarom naast het vermoorden van de mannen, ook altijd over het verkrachten van de vrouwen, of het meenemen van de vrouwen als seksslaven?

Hebben we die instincten nodig om het contrast te accentueren tussen zonde en die van de vermoorde onschuld?

Wat is eigenlijk de reden van dit verlangen om elkaar maar uit te moorden? Wanneer zullen mensen deze moorddrang kunnen overwinnen?

Wanneer zal dit instinct om te moorden worden vervangen door een ander instinct? Het instinct om levende dingen te waarderen, om hun heiligheid te begrijpen, om foutloze aandacht te geven aan onze benadering van het leven, om het leven ook de welverdiende aandacht en respect te geven.

Is seks het antwoord? Hoezo dan? Neem 2 hanen die heel erg leuk met elkaar omgaan, zet er een kip bij, en ze vechten elkaar het hok uit. Het kan ook juist een oorzaak zijn. Make love not war, komt zo wel in een heel ander daglicht te staan.

Er is wel vaak de noodzaak om je verlangen nog wat uit te stellen (echte Pua's begrijpen nu waarover ik het heb). Een beetje bezinning zou al veel oorlogen in de kiem hebben gesmoord.

Echte antwoorden heb ik natuurlijk ook niet. Ik werp misschien juist meer vragen op.

Nogmaals seks en oorlog hebben raakvlakken. Bij seks komt nog de noodzaak om je geslacht, of je nu man of vrouw bent, nog wat te accentueren. Wie is mannelijker, wie heeft meer vrouwelijke instincten? Moet jij jezelf in de psyche van de tegenstander verdiepen? Kun jij jezelf veroorloven je tegenstander te onderschatten of overschatten? Je sterkste tegenstander in het aantrekken van vrouwen ben jij trouwens zelf. Ik zie vaak onderschatting bij leerlingen over wat hun mogelijkheden kunnen zijn. Vaak is onze taak alleen maar om hen de mogelijkheden te laten zien. Ze hebben het namelijk allemaal al in zich. Het is vaak slechts het openrammen van gesloten deuren, het uitboren van de sloten, of er staat nog wel ergens een dakraampje open. Soms staan ze zelfs al klaar met de sleutel in hun hand.

Seks is ook een soort oorlog. Je begint een gevecht, en je verliest of wint. Het blijft maar doorgaan. Seks gaat eigenlijk over het verlangen naar vernieuwing. Een oorlog die niet gericht is op doden. Een instinctief verlangen die gericht is op opnieuw geboren worden door middel van het doorgeven van je bloedlijn. Op gevechtsmissie gaan om herboren te worden.

Je mag dus best wat agressiever naar het andere geslacht zijn. Tijdens de verleiding mag je best wat zeggen als iets je niet lekker zit. Veel slijmen betekent automatisch weinig vrouwen. Natuurlijk mag je galant zijn, als je maar tegelijkertijd beslist en bevelend bent.

Trouwens, je mag ook best wat agressiever naar je eigen resultaten tot nu toe kijken. Nog geen resultaten betekent dat je de oorlog niet aan het winnen bent.

Misschien heb jij nu het besef dat je een nieuw strijdplan nodig hebt. Had je eigenlijk wel een strijdplan? Je hebt de moed nodig om te beseffen - dat jij de veldmaarschalk van je eigen leven - raad nodig hebt van wat goede, ervaren generaals.

Generaals die jou onder andere de noodzakelijke agressiviteit bijbrengen.
Make love not war.
Be a warrior for love.
SmoothDoc

P.S. If you got a problem and no else can help, and if you want to find the best, maybe you can hire, The DatingDoctors-team!

Geen opmerkingen: